师资风采

宋晓玲

宋晓玲,女,1972年生,北京语言大学商学院副院长,中国人民大学金融学博士,教授。研究方向国际金融、环境金融,曾出版著作2部,在《亚太经济》、《上海金融》、《经济经纬》、《经济问题探索》、《金融理论与实践》等核心期刊发表文章多篇,在国际期刊发表文章1篇(EI源刊),发表国际会议论文3篇(ISTP检索);获省社科优秀成果奖二等奖、省教育厅社科优秀成果奖一等奖等5项;主持或参与“十一五”国家科技支撑计划课题、省政府决策课题、省教育厅重点课题等5项。

Song Xiaoling, Female, born in 1972, deputy dean of Business School of Beijing Language and Culture University,Ph.D. of School of Finance of Renmin University of China, associate professor. Her research interest focuses on international finance,environmental finance. She has published two academic books and more than 20 articles in academic journals in the areas of international finance and environmental finance, has received five research awards and chaired or participated in five research projects.